Επιμέλεια σελίδας: Πέτρος Αϊβαλής, Φωτορεπόρτερ - τηλ. επικ.: 210 8656731 & ηλεκτρονική αλληλογραφία: petrosaivalis@gmail.com *
Συνήγορος του Παιδιού: 40% των παιδιών απειλούνται από τη φτώχεια εν έτει 2016


"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση {Translate]

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Εντονη χιονόπτωση σε πολλές περιοχές της χώρας

Κλειστή η λεωφ. Πεντέλης από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο έως τον Αγ. Πέτρο

Εντονη χιονόπτωση σε πολλές περιοχές της χώρας

Τις πιο κρύες ημέρες του φετινού χειμώνα προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για την εβδομάδα που διανύουμε. Οι χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται να φτάσουν μέχρι την Αθήνα, με τον υδράργυρο σε πολλές περιοχές της χώρας να «κολλάει» υπό το μηδέν. Με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ έντονη χιονόπτωση σημειώνεται σε Λαμία, Δομοκό, Καρπενήσι και Αμφισσα.

Στην Αττική ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει την Τρίτη έως και τον -1 βαθμό Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη στους -5 βαθμούς. Στους -12 βαθμούς Κελσίου θα πέσει η θερμοκρασία στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Οι άνεμοι στα πελάγη φθάνουν τη Δευτέρα έως και τα 9 μποφόρ.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Πρίνου- Καβάλα και Νέα Στύρα-Αγία Μαρίνα.

Δεν εκτελούνται δρομολόγια πλοίων από τη Ραφήνα και το Λαύριο.

Απαγορεύτηκε επίσης ο απόπλους πλοίων για Κυκλάδες, Kρήτη, Δωδεκάνησα και ανατολικό Αιγαίο.

Για Αργοσαρωνικό αναχωρούν μόνο τα συμβατικά πλοία.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Εν τω μεταξύ, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο νόμο Ευρυτανίας. Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται κατά διαστήματα σε Λαμία, Δομοκό, Καρπενήσι και Αμφισσα, αλλά η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, καθώς τα μηχανήματα εκχιονισμού διατηρούν τους δρόμους ανοιχτούς.

Ενδεικτικά, στη Ράχη Τυμφρηστού το χιόνι έχει φτάσει τα 15 εκατοστά, ενώ στα ορεινά χωριά της Φθιώτιδας, το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 20 εκατοστά και η χιονόπτωση, συνεχίζεται με ιδιαίτερα έντονο ρυθμό. Παρόμοια η εικόνα στα ορεινά χωριά της Δυτικής Φωκίδας στην περιοχή του Λιδωρικίου.

Στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ενώ στην περιοχή του Μαρτίνου στο 121 χλμ η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα χαμηλή και ρίχνει χιονόνερο, χωρίς όμως να σημειώνονται προβλήματα.

Καταφύγια για αστέγους στην Αθήνα

Λόγω της κακοκαιρίας, θερμαινόμενοι χώροι του Δήμου Αθηναίων μετατρέπονται σε καταφύγια:
  • Πολιτιστικός Χώρος 4ης Δημοτικής Κοινότητας, στη συμβολή Λένορμαν και Αλεξανδρείας
  • Λέσχη Φιλίας στη γωνία Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα 6
  • Λέσχη Φιλίας στην οδό Κίου 5 της Κυψέλης
  • Γυμναστήριο Ρουφ, Πειραιώς και Εχελιδών 69
Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στους αριθμούς             210 5246515       και            210 5239465      . Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1960.

Καταφύγια στη Θεσσαλονίκη


Στεγασμένους και θερμαινόμενους χώρους προσφέρει και ο Δήμος Θεσσαλονίκης για όσο διάστημα διαρκέσει η κακοκαιρία:

  • Ε’ ΚΑΠΗ, Γαμβέτα 56 και Φλέμιγκ 36, από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ (τηλ.2310 838601)
  • 13ο Γυμνάσιο, Εθνικής Αμύνης 26, από τις 9:30 το βράδυ έως τις 8 το πρωί.
  • Β’ ΚΑΠΗ , οδός Λαγκαδά 35 , από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ
Πρόγνωση καιρού για την εβδομάδα


Πολικές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα και την Τρίτη, ενώ ισχυρός θα είναι ο παγετός κυρίως τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.

Στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί τοπικά ολικός παγετός με την ελάχιστη να φτάνει τοπικά στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη τους μείον -12 βαθμούς Κελσίου. Γενικά ωστόσο η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμαίνεται από -06 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα πέσει μέχρι τον -1 βαθμό Κελσίου και θα ανέβει μέχρι τους 4 βαθμούς. Θα σημειωθούν νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στα
βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 3 βαθμούς Κελσίου. Θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί με πιθανότητα στα δυτικά του νομού για ασθενή χιονόπτωση. Οι άνεμοι θαπνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και τις Σποράδες αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα. Στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο και στα ορεινά χιόνι. Στην υπόλοιπη χωρά προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί κυρίως τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.

Την Τετάρτη στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και τις Σποράδες αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα. Στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο και στα ορεινά χιόνι.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Στα δυτικά οι νεφώσεις βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά, σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία και βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και αργότερα στο βόρειο Ιόνιο 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως τη νύχτα και το πρωί τοπικά θα είναι ισχυρός στα ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά, αρχικά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και της βόρειας χωράς και βροχές στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι έντονα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Σποραδικές καταιγίδες πιθανόν να εκδηλωθούν στα θαλασσιά τμήματα. Βαθμιαία οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και νότια θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει βαθμιαία άνοδο. Παγετός όμως θα σημειωθεί κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

____________

Δεν υπάρχουν σχόλια: