Επιμέλεια σελίδας: Πέτρος Αϊβαλής, Φωτορεπόρτερ - τηλ. επικ.: 210 8656731 & ηλεκτρονική αλληλογραφία: petrosaivalis@gmail.com *
Συνήγορος του Παιδιού: 40% των παιδιών απειλούνται από τη φτώχεια εν έτει 2016


"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση {Translate]

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου: Παίξαμε κι εμείς με τ’ όνειρο… Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς | Χαλάνδρι

Μουσικοχορευτική παράσταση πάνω στο ποιητικό έργο του Νίκου Γκάτσου
      Σάββατο 8 Ιουλίου | 8.30 μ.μ.   Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς | Χαλάνδρι
Είσοδος Ελεύθερη

Τιμώντας τα 25 χρόνια από τον θάνατο του σημαντικότατου ποιητή Νίκου Γκάτσου, η Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου παρουσιάζει μια διαφορετική μουσικοχορευτική παράσταση βασισμένη στους στίχους και την ποίηση του Αρκάδα ποιητή Νίκου Γκάτσου.
Ένα μικρό κορίτσι πέφτει για ύπνο και ξυπνά στο όνειρό της, μια νεαρή κοπέλα, που ταξιδεύει στα τραγούδια του Γκάτσου, μέσα από την μουσική αλλά και τις εικόνες, μέσα από ονειρικούς χαρακτήρες και επεισόδια, μέσα από αλληγορίες και παραβολές για την ιστορία της Ελλάδας, για τις αξίες και τα ιδανικά που θα έπρεπε να μας συνοδεύουν όλους, ιδιαίτερα τις δύσκολες αυτές εποχές. Μέσα σ’ ένα όνειρο όλα επιτρέπονται, μουσική, χορός, θέατρο, εικόνες, παράδοση και νεωτερικότητα, ρεαλισμός και υπερρεαλισμός, γέλιο και δάκρυ. 
Μέσα από την παράσταση επιχειρούμε την οπτικοποίηση του ονειρικού κόσμου του Γκάτσου, όπως παρουσιάζεται μέσα από τους στίχους του, αλλά συνάμα και την μετάδοση, μέσα από ένα ολοκληρωμένο σκηνικό θέαμα, των οραμάτων του ποιητή για έναν κόσμο αλλιώτικο… Συνάμα τιμούμε έναν Αρκάδα που κατόρθωσε να εκφράσει στην ποίησή του, τόσο τον πολιτισμό, τις αξίες και την ιστορία της ιδιαίτερης πατρίδας του, όσο και ολόκληρης της Ελλάδας. Μια μεγάλη παραγωγή από την Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου με τη στήριξη του Δήμου Χαλανδρίου.

Κείμενα-Σκηνοθεσία: Βασίλης–Δημοσθένης Μπουζαλάς
Τραγουδούν: Νάντια Καραγιάννη, Άννα Βυτινάρου, Νίκος Καραγιάννης, Ευαγγελία Σταυρινούδη και η σοπράνο Γεωργία Τσετσώνη.
Με την Λαϊκή Ορχήστρα της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλανδρίου και σολίστες μουσικούς. 
Συμμετέχουν: Χορευτικό Ιδρύματος Ζήση, Ένωση Κρητών Χαλανδρίου, Χορευτικό Εργαστήρι «Χορικά» και η ομάδα θεARTε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: