Επιμέλεια σελίδας: Πέτρος Αϊβαλής, Φωτορεπόρτερ - τηλ. επικ.: 210 8656731 & ηλεκτρονική αλληλογραφία: petrosaivalis@gmail.com *
Συνήγορος του Παιδιού: 40% των παιδιών απειλούνται από τη φτώχεια εν έτει 2016


"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση {Translate]

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018

Απαντήσεις για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι, από τον καθηγητή Ευθύμη Λέκκα

Γιατί είχαμε τόσα θύματα στο Μάτι
ΕUROKINISSI

Απαντήσεις για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι έδωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας.


Σύμφωνα με τον καθηγητή, τέσσερις ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες:
α) το ακραίο φυσικό φαινόμενο, που εκφράστηκε μέσα από μεγάλες ταχύτητες ανέμων
β) η μορφολογία του εδάφους έτσι όπως διαγράφεται μεταξύ της Πεντέλης και της θάλασσας
γ) το εύφλεκτο πευκοδάσος
δ) η διαμόρφωση του πολεοδομικού ιστού.

φωτό: Κώστας Λάμπρος

Αναλύοντας τη χωροταξική δόμηση της περιοχής, ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας στο ΕΚΠΑ έκανε λόγο για οδικό δίκτυο χωρίς καμία διαφυγή, δρόμους που είτε είναι αδιέξοδοι είτε οδηγούν σε θάλασσα ή απόκρημνες περιοχές, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν τα θύματα.
«Το Μάτι είναι μια Μάνδρα, είναι έτσι δομημένες οι δύο περιοχές που δεν παρέχουν ασφάλεια στους κατοίκους», πρόσθεσε.
Σε ερώτηση αν περισσότερα πυροσβεστικά μέσα θα μπορούσαν να αποτρέψουν την καταστροφή, ο κ. Λέκκας απάντησε ότι «δεν μπορούσε να γίνει τίποτα αλλά αυτό δεν μειώνει την ανάγκη να υπάρξουν περισσότερα μέσα καθώς και σύμπλευση των επιχειρησιακών με τους επιστημονικούς φορείς».

«Υπήρχαν οι συνθήκες για χιλιάδες θύματα», πρόσθεσε ο ίδιος και εξήγησε ότι ήταν πολύ μεγάλη η πυκνότητα του πληθυσμού την ώρα που ξέσπασε η φωτιά.

από το:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μαζική η καταστροφή, λένε οι ιατροδικαστές
Μετράει τις πληγές της η Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: