Επιμέλεια σελίδας: Πέτρος Αϊβαλής, Φωτορεπόρτερ - τηλ. επικ.: 210 8656731 & ηλεκτρονική αλληλογραφία: petrosaivalis@gmail.com *
Συνήγορος του Παιδιού: 40% των παιδιών απειλούνται από τη φτώχεια εν έτει 2016


"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση {Translate]

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Γ. Κουράσης Δήμαρχος Χαλανδρίου: "Σήμερα αποχαιρετάμε έναν εξαίρετο άνθρωπο, έναν έντιμο και άξιο Χαλανδραίο τον δάσκαλο Νίκο Κουνέλη"



 Αντίο στον αγνό πατριώτη Νίκο,

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου  αποχαιρετήσαμε σήμερα Τρίτη τον Νίκο Κουνέλη, με καταγωγή από τη Βλαχέρνα Αρκαδίας που έφυγε από την ζωή στα 84 του χρόνια. Την εξόδιο ακολουθία παρακολούθησαν πλήθος φίλων, συγγενών αλλά και όλη η παροικία της Βλαχέρνας της Αττικής.
 Ο εκλιπών είχε διατελέσει επί σειρά ετών δάσκαλος στο Α' Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων, αλλά και στο Χαλάνδρι. Αγαπητός σε όλους έφυγε από αυτή τη ζωή αφήνοντας μια πλούσια πνευματική κληρονομιά στην κοινωνία του Χαλανδρίου αλλά και της Αρκαδίας. 
                                                        *  *  *

Παραθέτουμε τον αποχαιρετιστήριο λόγο του Γιώργου Κουράση, 
Δημάρχου Χαλανδρίου:  

                                                                  Αγαπητοί φίλοι,
Σήμερα αποχαιρετάμε έναν εξαίρετο άνθρωπο, έναν έντιμο και άξιο Χαλανδραίο. Είχα την τιμή να τον γνωρίζω πολλά χρόνια και να εκτιμήσω από την πρώτη στιγμή το ήθος του και την ακεραιότητα του. Με το γιο του, τον Βασίλη, μας συνδέει μια μακροχρόνια φιλία και μια στενή συνεργασία. 
Μέσω του Βασίλη μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο. Αμέσως, ξεχώρισα την ευαισθησία που είχε για την πόλη του Χαλανδρίου, την αγωνία του για τα προβλήματα και την κουλτούρα ενός ανθρώπου με δημόσιο ήθος.
Ήταν από τους λίγους ανθρώπους που δεν σου μίλαγε για τα προσωπικά του θέματα, αλλά αμέσως πήγαινε την κουβέντα στα θέματα του δημόσιου χώρου. Άλλωστε η θητεία του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον συνδικαλισμό και την πολιτική δείχνει έναν άνθρωπο με ανοιχτούς ορίζοντες και συγκρότηση.Εργάστηκε με συνέπεια στη Δημόσια Διοίκηση, και ειδικότερα στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης ως Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων και στη Διδασκαλική Ομοσπονδία.Δίκαιος, δημοκρατικός, αμερόληπτος , αλλά και ταυτόχρονα ένας άνθρωπος διαλλακτικός και μειλίχιος.
 Πάντα αυτό που αποκόμιζα από τις κουβέντες μας, ακόμα και αν διαφωνούσαμε πάνω σε κάποια θέματα, ήταν η εικόνα ενός ανθρώπου καλλιεργημένου με συγκροτημένη σκέψη και ολοκληρωμένες απόψεις για τα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα του τόπου μας. Δεν ήταν λίγες οι φορές που μου δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσω μαζί του και για τα προβλήματα της πόλης μας.
Και πάντα είχε πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις. Επίσης, πάντα μου έκανε εντύπωση η πίστη του στις αξίες της παιδείας, του λόγου, της καλλιέργειας. Άνηκε σε αυτή τη γενιά των ανθρώπων που έδινε σημασία σε αυτό που λέμε Παιδεία και Γράμματα. Αυτή η παρακαταθήκη είναι, άλλωστε ζωντανή και στον Βασίλη που με τιμά με τη συνεργασία του. 
Σήμερα, νικήθηκε στον αγώνα με τον θάνατο, οπού κανείς δεν βγαίνει νικητής. Κέρδισε, όμως, την καταξίωση στον αγώνα της ζωής και θα παραμείνει στη μνήμη μας και στην καρδιά μας. 
Τα θερμά μου συλλυπητήρια, στην σύζυγο Αρχοντούλα, στον Γιάννη και τον Βασίλη και σε όλη την οικογένεια του εκλιπόντα.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: