Επιμέλεια σελίδας: Πέτρος Αϊβαλής, Φωτορεπόρτερ - τηλ. επικ.: 210 8656731 & ηλεκτρονική αλληλογραφία: petrosaivalis@gmail.com *
Συνήγορος του Παιδιού: 40% των παιδιών απειλούνται από τη φτώχεια εν έτει 2016


"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση {Translate]

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Καταλύεται η Εθνική Ανεξαρτησία. Καταλύεται κάθε έννοια Δημοκρατίας

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
Προς τον Αξιότιμο κύριο Πρόεδρο
 της Ελληνικής Δημοκρατίας... 

Αξιότιμο
κύριο Πρόεδρο
της Ελληνικής Δημοκρατίας






                                                                                     Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2011


Σεβαστέ κύριε Πρόεδρε,
Η Πατρίδα διατρέχει άμεσο κίνδυνο! Διαλύεται ο κοινωνικός της ιστός! Μεγάλα τμήματα του πληθυσμού της οδηγούνται στην φτώχεια και την εξαθλίωση! Συντελείται η πλήρης εκχώρηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων! Ξένες δυνάμεις και συμφέροντα απαιτούν, εκβιάζοντας απροσχημάτιστα τον ελληνικό λαό, την αυτοδέσμευσή του και την αποδοχή εξευτελιστικών όρων συγκαλυμμένης υποδούλωσης – όρων που θα τον οδηγήσουν σε πολυετή μεσαίωνα και θα απειλήσουν ακόμη και την ίδια την ύπαρξη της Ελλάδας, ως ανεξάρτητης και ελεύθερης εθνικής οντότητας.

Είναι εθνική επιταγή η αντιμετώπιση του κινδύνου αυτού και η απόφαση αποδοχής ή απόρριψης των όρων, που σήμερα τίθενται από αλλοδαπά συμφέροντα και δυνάμεις ως η μόνη και αναγκαστική επιλογή, ασχέτως των συνεπειών τους για το Έθνος, να ανατεθεί σε κυβέρνηση με νωπή και σαφή εντολή και εξουσιοδότηση του ελληνικού λαού, σύμφωνα με τη θέλησή του. Κάθε άλλη λύση θα αντιβαίνει στις θεμελιώδεις  αρχές της Δημοκρατίας αλλά και της Ελευθερίας, της Ανεξαρτησίας και της Αυτοδιάθεσης των λαών.

Η ανάθεση της διαχείρισης αυτής της κρίσης, της υπαρξιακής για το ¨Έθνος, στην παρούσα Βουλή, η οποία βρίσκεται σε προφανή και κραυγαλέα δυσαρμονία προς την λαϊκή βούληση και η οποία δεν φέρει καμία νομιμοποίηση για την λήψη τέτοιων αποφάσεων, με τον σχηματισμό της λεγομένης «μεταβατικής» κυβέρνησης, αντίκειται σαφώς στο Γράμμα και στο Πνεύμα του Συνταγματικού Χάρτη της Χώρας.

Με ωμή και βάρβαρη παρέμβαση ξένων παραγόντων απαγορεύεται στην Ελλάδα η διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με το αιτιολογικό, ότι το αποτέλεσμά του δεν θα είναι το επιθυμητό γι αυτούς! Και η πλειοψηφία της παρούσας Βουλή το αποδέχεται. δια της συγκροτούμενης «μεταβατικής» κυβέρνησης.

Με ωμή και βάρβαρη παρέμβαση ξένων παραγόντων απαγορεύεται στην Ελλάδα η διεξαγωγή εκλογών, παρά μόνο σε χρόνο και υπό όρους που θα θέσουν αυτοί, προς εξασφάλιση των συμφερόντων τους. Και η πλειοψηφία της παρούσας Βουλή το αποδέχεται δια της συγκροτούμενης «μεταβατικής» κυβέρνησης.

Καταλύεται η Εθνική Ανεξαρτησία. Καταλύεται κάθε έννοια Δημοκρατίας.

Ο Ελληνικός Λαός απαιτεί και προσδοκά από Υμάς κύριε Πρόεδρε, ως του Ανωτάτου Δημοκρατικού Θεσμού,  την αποτροπή των εξελίξεων αυτών και την προάσπιση των κυριαρχικών του Δικαιωμάτων. Απαιτεί να καθορίσει αυτός το μέλλον του και το μέλλον της Πατρίδας. 

Καμία άλλη επιλογή δεν μπορεί να υπάρχει αυτήν την ύστατη στιγμή, παρά η άμεση διενέργεια εκλογών από υπηρεσιακή κυβέρνηση, πριν την υπογραφή οποιασδήποτε
συμφωνίας ή συμβάσεως και πριν την ανάληψη οιασδήποτε δεσμεύσεως. Τέτοιο δικαίωμα θα έχει μόνον Βουλή, η οποία ρητά θα νομιμοποιηθεί και θα εξουσιοδοτηθεί προς τούτο από την ψήφο του ελληνικού λαού. Η συγκρότηση Κυβερνήσεως κάθε άλλης μορφής και η λήψη αποφάσεων, καθοριστικών για το μέλλον των επομένων γενεών, ερήμην του ελληνικού λαού, θα σημαίνει την ανάληψη βαρυτάτων ευθυνών έναντι του Έθνους και της Πατρίδας για εκείνους που θα το επιχειρήσουν.

Με βαθύτατη εκτίμηση και σεβασμό
Φώτης Μαρτίνος
Μ-Η ΕΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: