Επιμέλεια σελίδας: Πέτρος Αϊβαλής, Φωτορεπόρτερ - τηλ. επικ.: 210 8656731 & ηλεκτρονική αλληλογραφία: petrosaivalis@gmail.com *
Συνήγορος του Παιδιού: 40% των παιδιών απειλούνται από τη φτώχεια εν έτει 2016


"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση {Translate]

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ρύθμιση για τα "κόκκινα" δάνεια ενόψει πλειστηριασμών



Μεταβατική ρύθμιση για τους δανειολήπτες που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια επεξεργάζεται η κυβέρνηση ενόψει της άρσης των περιορισμών στους πλειστηριασμούς για την οποία πιέζει η τρόικα.
Οι δανειολήπτες, σύμφωνα με την Καθημερινή, θα καταβάλλουν ενα ελάχιστο ποσό στην τράπεζα έτσι ώστε το δάνειο τους να πάψει να είναι κόκκινο και θα εξαιρούνται των πλειστηριασμών για χρονικό διάστημα 6 έως 12 μηνών.
Για την ένταξη στην ρύθμιση θα ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και όριο αντικειμενικής αξίας πρώτης κατοικίας, 150.000 ευρώ για τους άγαμους και 200.000 με 250.000 για έγγαμο με παιδί.
Ο νόμος Κατσέλη θα διατηρηθεί, αλλά θα προωθηθεί και ο θεσμός της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης ώστε να αποσυμφορηθούν τα Ειρηνοδικεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: