Επιμέλεια σελίδας: Πέτρος Αϊβαλής, Φωτορεπόρτερ - τηλ. επικ.: 210 8656731 & ηλεκτρονική αλληλογραφία: petrosaivalis@gmail.com *
Συνήγορος του Παιδιού: 40% των παιδιών απειλούνται από τη φτώχεια εν έτει 2016


"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση {Translate]

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

“Στα όρια ανθρωπιστικής κρίσης το Κέντρο προσφύγων Λαυρίου”.

Η είδηση έγινε γνωστή στο διαδίκτυο στις 19 Οκτωβρίου:

Διαβάζοντας την είδηση, μάθαμε ότι στο Κέντρο προσφύγων Λαυρίου, υπάρχουν στοιβαγμένες 300 ψυχές εκ των οποίων 15 βρέφη και 65 παιδιά. Τα τρόφιμα έχουν τελειώσει με αποτέλεσμα να τρέφονται με μισές μερίδες ληγμένων ζυμαρικών και δεν έχουν φάρμακα, ενώ το προσωπικό παραμένει απλήρωτο επί 10 μήνες.
Η ανακοίνωση έγραφε επί λέξει:

“Λαύριο Κέντρο προσφύγων αιτούντων πολιτικού ασύλου Λίστα αναγκών 20/ 10/ 2013: Στο κέντρο ζουν 15 βρέφη, 65 παιδιά και 220 ενήλικες Για τα βρέφη : παιδικά γάλατα σε σκόνη, πάνες Για τα παιδιά : ψωμί, βούτυρο, τυρί κίτρινο (σε φέτες) και σαλάμι (πρωινό σχολείου), γάλατα εβαπορέ, αυγά Για όλους: λάδι, αλεύρι, κρέας, ντοματοπελτέ, λαχανικά, φρούτα Δευτερευόντως : ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια Καθαριστικά: σαπούνι πράσινο, χαρτί υγείας, σαμπουάν Επίσης για όσους δεν μπορούν να συνεισφέρουν σε είδος, μπορούν να βοηθήσουν σε χρόνο. Δηλαδή να ασχοληθούν με τη συγκέντρωση των ειδών, από πέντε σημεία των Αθηνών, (Βόρεια, Νότια, Ανατολικά, Δυτικά, Κέντρο) ώστε να γίνει μια αποστολή (σημ: 27/10). Επίσης όλοι κοινοποιώντας την λίστα σε τοίχους, ομάδες και σελίδες μαζί με το λίνκ της ομάδας αυτής για συντονισμό. (https://www.facebook.com/groups/317217015023917/)
Φυσικά όσοι επιθυμούν μπορούν να τα πάνε και μόνοι τους τα πράγματα στο κέντρο προσφύγων για να δώσουν χαρά και στα παιδιά και στον εαυτό τους. Στην αλληλεγγύη αυτός που δίνει παίρνει περισσότερα από τον παραλήπτη, αυτό το ξέρουμε όλοι από την εμπειρία μας. Σημαντικό είναι να διευκρινίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν παίρνουμε ή δεν δίνουμε χρήματα! Ότι δίνετε, μόνο σε είδος. Όσοι είστε από επαρχία και θέλετε να συνεισφέρετε υπάρχει τρόπος: στέλνετε σε κάποιο δικό σας άνθρωπο στην Αθήνα τα χρήματα, εκείνος ψωνίζει αυτά που επιθυμείτε και μας ειδοποιεί να τα παραλάβουμε. Έτσι γλιτώνουμε τα μεταφορικά, και δεν δημιουργούνται και σκοτεινά σημεία στην βοήθεια που καταλήγει αυτούσια στους πρόσφυγες.

Το τηλέφωνο του κέντρου είναι : 22920 27744 Συντονισμός συγκέντρωσης των τροφίμων στην ομάδα facebook: Άμεση βοήθεια σε τρόφιμα για τους πρόσφυγες στο Λαύριο.https://www.facebook.com/groups/317217015023917/ Σημείωση: παρακαλούμε τα τρόφιμα να είναι κατά το δυνατόν σε όχι εύθραυστες συσκευασίες (πχ γυάλινα μπουκάλια ή χύμα) και ακόμα καλύτερα σε χαρτοκιβώτια. Φυσικά κατά την συγκέντρωση θα γίνει διαχωρισμός και τακτοποίηση αλλά όσο μπορούμε να είναι ασφαλή. Οι λόγοι για τους οποίους έχει προκύψει το πρόβλημα σίτισης από τον Ερυθρό Σταυρό κοινοποιούνται στην ομάδα αναλυτικά. Ευχαριστούμε”

Έτσι, ήρθαμε σε επαφή με τους υπεύθυνους της ομάδας για τη συγκέντρωση ειδών και τη Δευτέρα 27 Οκτώβρη βρεθήκαμε στον χώρο συγκέντρωσης τροφίμων που είχε παραχωρήσει ο ραδ. σταθμός “105,5 στο κόκκινο” στο κέντρο της Αθήνας.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική. Ο χώρος ήταν ήδη γεμάτος με όλα τα είδη που έγραφε η ανακοίνωση και συνεχώς κατέφθαναν πολίτες οι οποίοι έφερναν τις δικές τους προσφορές. Τρεις ώρες αργότερα, το καραβάνι ήταν έτοιμο να αναχωρήσει. Περίπου 30 αυτοκίνητα ξεκίνησαν και μια ώρα μετά πέρναγαν την πύλη του Κέντρου στο Λαύριο.Η υποδοχή από τους πρόσφυγες ήταν κάτι παραπάνω από ζεστή. Πολύ γρήγορα σχημάτισαν ανθρώπινες αλυσίδες που μετέφεραν τα τρόφιμα ενώ στα μικρά προσφυγόπουλα μοιράστηκαν καραμέλες και μπισκότα.

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν όταν ένα 5χρονο αγοράκι μας πλησίασε και μας ρώτησε “Μήπως φέρατε λίγο γάλα, κύριε;” και όταν ένα δεύτερο, λίγο μικρότερο του έκατσε σε μια γωνιά και δοκίμασε κλαίγοντας μια καραμέλα. Όταν του προσφέραμε ένα κουτί μπισκότα, το άνοιξε με λαχτάρα και έτρεξε να το μοιράσει σε κάτι συνομήλικες του που μας κοίταζαν ντροπαλά πίσω από ένα παράθυρο με σκουριασμένα κάγκελα.

Οι ανάγκες στο Κέντρο προσφύγων Λαυρίου είναι πολλές και διαρκείς. Και είναι στο χέρι μας αυτοί οι πρόσφυγες να μην ξεχαστούν, να μην κρυώσουν τον χειμώνα που έρχεται, να μην είναι τα παιδιά τους υποσιτισμένα. Όσοι επιθυμούν και μπορούν να προσφέρουν το οτιδήποτε, ας επικοινωνήσουν με την ομάδα υποστήριξης: https://www.facebook.com/groups/317217015023917/#sthash.M8138VnZ.dpuf

Πηγή: kar.org.gr


_____________
Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: