Επιμέλεια σελίδας: Πέτρος Αϊβαλής, Φωτορεπόρτερ - τηλ. επικ.: 210 8656731 & ηλεκτρονική αλληλογραφία: petrosaivalis@gmail.com *
Συνήγορος του Παιδιού: 40% των παιδιών απειλούνται από τη φτώχεια εν έτει 2016


"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση {Translate]

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Στο Δήμο Χαλανδρίου: Αγροτικά προϊόντα σε τιμές παραγωγού




Ο Δήμος Χαλανδρίου εγκαινιάζει το πρόγραμμα
«Η ελληνική Γη στο Χαλάνδρι!»

Αγροτικά προϊόντα σε τιμές παραγωγού



Ο Δήμος Χαλανδρίου, συμβάλλοντας στις γενικότερες προσπάθειες που γίνονται για τη στήριξη των πολιτών στις μέρες της κρίσης, απευθύνθηκε σε παραγωγούς και συνεταιρισμούς της χώρας ώστε να συλλέξει και να αξιολογήσει μια σειρά από πιστοποιημένα αγροτικά ελληνικά προϊόντα.
Συγκεκριμένα, εξασφάλισε εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο (έξτρα παρθένο από τη Λακωνία) καθώς και ικανές ποσότητες οσπρίων (φακές, ρεβίθια, φασόλια) από τους παραγωγούς των Φαρσάλων, σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές για τους δημότες του Χαλανδρίου.
  • Ελαιόλαδο, σε συσκευασία των 5 λίτρων, με τιμή 15 ευρώ
  • Φακές, σε συσκευασία των 6 κιλών, με τιμή 10 ευρώ
  • Ρεβίθια, σε συσκευασία των 6,5 κιλών, με τιμή 10 ευρώ
  • Φασόλια, σε συσκευασία των 7 κιλών, με τιμή 10 ευρώ
Τα παραπάνω αποτελούν την αρχή μιας σειράς προϊόντων, σε τιμές παραγωγού, που στοχεύει να διοχετεύσει ο Δήμος στους δημότες του. Σύντομα ο Δήμος θα κοινοποιήσει και άλλα προϊόντα προς διάθεση.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την παραγγελία τους συμπληρώνοντας την φόρμα παραγγελιών που θα βρουν στα κάτωθι σημεία:
-         Ισόγειο του Δημαρχείου (Αγίου Γεωργίου 30 και Αριστείδου)
-         Κ.Ε.Π. Κεντρικής Πλατείας Χαλανδρίου (Γρ. Γυφτοπούλου 2, πρώην Μεσολογγίου)
-         Κ.Ε.Π. ΜΕΤΡΟ (Σταθμός Μετρό «Χαλάνδρι»)
-         Κ.Ε.Π. Κάτω Χαλάνδρι (Ιθώμης 34)
-         Κ.Α.Π.Η. Κεντρικού Χαλανδρίου (Καραολή και 25ης Μαρτίου)
-         Κ.Α.Π.Η. Κάτω Χαλανδρίου (Ιλιάδος 23)
-         Κ.Α.Π.Η. Τούφας (Ταϋγέτου και Μεσσηνίας)
 Επίσης, ο Δήμος δίνει τη δυνατότητα στους δημότες να  υποβάλλουν και ηλεκτρονικά την παραγγελία τους, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Χαλανδρίου www.halandri.gr, αλλά και τηλεφωνικά καλώντας στα τηλέφωνα 213 2023906 begin_of_the_skype_highlighting            213 2023906      end_of_the_skype_highlighting, 213 2023926 begin_of_the_skype_highlighting            213 2023926      end_of_the_skype_highlighting και 210 6801634 begin_of_the_skype_highlighting            210 6801634      end_of_the_skype_highlighting (08:00-15:00) ή αποστέλλοντας φαξ στο 213 2023925.
Οι αιτήσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012.
Ο χώρος και ο χρόνος διανομής των παραγγελιών θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Η μεγαλύτερη Λεηλασία που έγινε ποτέ στα Ασφαλιστικά Ταμεία....


Βολές Βενιζέλου κατά των Ταμείων!!!!!!!!!!!!!!!


Η μεγαλύτερη Ληστεία  που έγινε ποτέ στα Ασφαλιστικά Ταμεία.... 
αντί  να στηρίξουν λοιπόν τα ήδη προβληματικά Ταμεία (χρωστάνε 300 εκ. ευρώ ΜΟΝΟ στα Φαρμακεία  στα Νοσοκομεία και σε γιατρούς),  -  δείτε τις παρακάτω κατάπτυστες δηλώσεις του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης- που τώρα απαιτεί  την μισή περιουσία (κούρεμα ομολόγων) που είναι η αυριανή σύνταξη των ασφαλισμένων... δείτε για παράδειγμα το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ που τα ληστεύουν με το Νόμο του "ψευδό-κράτους"  και τις απειλές ότι θα καταστραφεί (χρεοκοπία) η χώρα αν δεν πληρωθούν οι δανειστές; 
Τώρα ήρθε η ώρα να γίνει η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου να δούμε από που και πως  και σε ποιους δόθηκαν όλα αυτά τα ποσά που "χρωστά"  η Ελλάδα και που τόσο βάναυσα κακοποιείται ο Έλληνας σήμερα... γιατί κύριοι κυβερνώντες γιατί; 


Διαβάσαμε στην εφημερίδα "Εθνος" και μεταφέρουμε τις δηλώσεις  του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου:

Σκληρή κριτική και βολές κατά των διοικήσεων των πέντε, μέχρι στιγμής, ασφαλιστικών ταμείων που αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στο PSI, εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για πολιτικά κίνητρα πίσω από τις συγκεκριμένες αποφάσεις.

Βολές Βενιζέλου κατά των Ταμείων
Μιλώντας στον Real fm, ο κ. Βενιζέλος καταφέρθηκε κυρίως εναντίον των ταμείων των δημοσιογράφων και των αστυνομικών. Επαναλαμβάνοντας πως οι όποιες απώλειες θα αναπληρωθούν μέσω μεταφοράς δημόσιας περιουσίας, διερωτήθηκε ειδικά για το ταμείο των δημοσιογράφων (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ)- «πως είναι δυνατόν να παίρνεις αγγελιόσημο και περιουσία του δημοσίου και να υπονομεύεις τη διαδικασία για συνδικαλιστικούς και κομματικούς λόγους».
«Τι μήνυμα στέλνουμε στο εξωτερικό; Γιατί το ασφαλιστικό ταμείο της Σουηδίας και της Αυστρίας να συμμετέχει στο PSI και να υπάρχουν αντιρρήσεις από τα Ελληνικά;», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν πετύχει το PSI, η αξία των ομολόγων ούτως ή άλλως θα εκμηδενιστεί.

«Μπορεί να φτάσουμε να ψάχνουμε ζητούμε 1 δισ. ή 0,5 δισ. και δεν είναι υπεύθυνη συμπεριφορά αυτή», υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για πολιτικά κίνητρα πίσω από τις αποφάσεις των ασφαλιστικών ταμείων.
Παράλληλα, εμμέσως αναφέρθηκε στην κρατική συμβολή στην κάλυψη των ελλειμμάτων των ταμείων, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να έχει ίδια μεταχείριση ένα ταμείο με εκατομμύρια ασφαλισμένους όπως το ΙΚΑ και ο ΟΓΑ, που συμμετέχει στο PSI, με άλλα;».

Για τους αποταμιευτές που διαθέτουν ελληνικά ομόλογα, σημείωσε ότι λόγω της ίσης μεταχείρισης παγκοσμίως που πρέπει να κάνουμε, οδηγούνται και αυτοί σε κούρεμα.
Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ύπαρξης ενός μηχανισμού αναπλήρωσης απωλειών, συνδέοντας το μηχανισμό αυτό με την εγγύηση που υπάρχει στις καταθέσεις, η οποία ισχύει μέχρι 100.000 ανά πρόσωπο, ανά τράπεζα.
«Είναι απόλυτα άδικο να μεταχειρίζεται κάποιος διαφορετικά κάποιον που έχει ομόλογο από αυτόν που έχει κατάθεση», υπογράμμισε, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί διεξοδικά στο θέμα.
Απαντώντας σε παρατήρηση της γεν. γραμ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα ότι τις συνέπειες του PSI «θα τις δούμε σύντομα στις συντάξεις», είπε πως «αν δεν γίνει το PSI, δεν θα δούμε καθόλου τη σύνταξή μας, γιατί δεν θα έχουμε να την πληρώσουμε».
Οσον αφορά στις εκλογές, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι δεν έχει κάποια ένδειξη ή ενημέρωση για παράταση των εκλογών μέχρι το φθινόπωρο. Υπενθύμισε πως οι εκλογές έχουν προκύψει από τη διαπραγμάτευση για το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου. Βεβαίως και θα πάμε σε εκλογές για να πάρει την υπόθεση στα χέρια του ο ελληνικός λαός, συμπλήρωσε.
Οκτώ «ναι» και πέντε «όχι»
Σημειώνεται ότι οκτώ «ναι» και πέντε «όχι» είναι μέχρι στιγμής το... ταμείο του PSI από τους ελληνικούς ασφαλιστικούς φορείς, ενώ σήμερα αναμένεται να αποφασίσουν ΤΕΑΔΥ και ΟΑΕΕ.
Στο εθελοντικό «κούρεμα» αποφάσισαν κατά πλειοψηφία (συχνά οριακή), να προχωρήσουν 6 Ταμεία: ΙΚΑ (884 εκατομμύρια ευρώ), ΟΓΑ (1,1 δισ. ευρώ),ΤΑΥΤΕΚΩ (258 εκατ. ευρώ), ΕΤΕΑΜ (18 εκατ. ευρώ), ΤΠΔΥ και ΜΤΠΥ. «Ναι» στο κούρεμα είπε και ο ΟΠΑΔ, που έχει ενταχθεί στον ΕΟΠΠΥ, όπως και η ΑΕΔΑΚ των ασφαλιστικών φορέων. Η συνολική ονομαστική αξία των ομολόγων σε αυτούς τους φορείς κυμαίνεται κοντά στα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ, που μετά το «κούρεμα» θα φτάνει στο επίπεδο των 1,3 δισ. ευρώ.
Πέντε ήταν, από την άλλη, τα «όχι» που είπαν τα Ταμεία: ΕΤΑΑ (824 εκατ. ευρώ), ΕΤΑΠ - ΜΜΕ (382 εκατ. ευρώ), ΤΕΑΙΤ (700 εκατ. ευρώ), ΤΑΠΙΤ (12 εκατ. ευρώ) και ΤΕΑΠΑΣΑ. Αυτό δεν σημαίνει πως οι τίτλοι τους (συνολικής αξίας περί τα δύο δισ. ευρώ) γλίτωσαν το «κούρεμα», αφού δεν αποκλείεται να υπαχθούν αναγκαστικά στο πρόγραμμα ανταλλαγής χρέους.
Σήμερα αποφασίζει ο ΟΑΕΕ (160 εκατ. ευρώ) και το ΤΕΑΔΥ (περίπου 1,5 δισ. ευρώ), καθώς η χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ οδήγησε στην αναβολή της λήψης απόφασης. Σημειώνεται πως το σύνολο των ελληνικών ομολόγων που διαχειρίζονται τα ασφαλιστικά Ταμεία φτάνουν σε αξία τα 6,5 δισ. Πολύ μεγαλύτερη είναι η ονομαστική αξία των ομολόγων των Ταμείων που κατέχει η Τ.τ.Ε και θα «κουρευτούν» (14 δισ. ευρώ). Χθες ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης εκτίμησε ότι τα Ταμεία θα «χάσουν» 11 δισ. ευρώ από το «κούρεμα», συμπληρώνοντας πως οι απώλειες θα καλυφθούν.
- Ομόλογα 41,6 εκατ. ευρώ κατέχει το ΕΜΠ και η Σύγκλητος ζητεί τη συμπερίληψη του Ν.Π.Δ.Δ- Ε.Λ.Κ.Ε και ΕΜΠ στα εξαιρούμενα του PSI φυσικά πρόσωπα. Ομόλογα 24 εκατομμυρίων ευρώ κατέχει και το πανεπιστήμιο της Αθήνας. Σήμερα συνεδριάζει η Σύγκλητος για το θέμα.